DIEREN

Op de Venusberg

focus op dierenwelzijn

traditionele SCHARRELVARKENS

Industrieel gekweekte varkens zitten dicht op mekaar, lopen nooit buiten en kennen veel stress.

Nochtans zijn varkens heel intelligente en sociale dieren.


Onze varkens krijgen ruimte voor natuurlijk gedrag. Het zijn sterke dieren die permanent buiten leven en op een natuurlijke manier met elkaar mogen omgaan. Zo krijgen ze rustig de tijd om te groeien. De biggen blijven liefst 7 weken bij hun moeder om te zogen. Daarna krijgen de kids hun eigen bomenweide (varkens zijn bosdieren) om vrij te wroeten en stressloos op te groeien in familieverband.


Al onze varkens hebben een bio-label.


wilde KALKOENEN

Onze kalkoenrassen zijn zeer verwant aan de wilde Amerikaanse kalkoen. Deze dieren kunnen we in volle buitenlucht houden zonder behandeling met farmaceutische producten. De zware industrieel gekweekte kalkoenen zijn gevoelig voor ziektes en vereisen behandeling met antibiotica . Onze Amerikaanse Bronze en Narragansett kalkoenen leven permanent in de buitenlucht en worden enkel 's nachts opgehokt voor bescherming tegen de vos. Ze leven als vrije geluksvogels op kruidige zomerweiden waar ze naar hartelust grazen en insecten vangen, hun favoriete bezigheid. Het vlees van deze dieren is fijner dan dat van de klassieke dubbelborst kalkoen en uitermate gezond.

de Mechelse Kalkoenkop


Deze zeldzame hoendersoort werd in de volksmond ook wel het 'Brussels kieken' genoemd. Lang geleden was dit ras erg geliefd bij de Brusselaar -kiekenfretter bij uitstek- omwille van de sublieme vleeskwaliteit. De Mechelse kalkoenkop is een ouderwetse vleeskip die zeer traag groeit. In tegenstelling tot industrieel gekweekte kippen die op 6 weken worden 'opgefokt', krijgen deze dieren rustig de tijd om te groeien. Ze leven 7 maanden in onze bio-boomgaard, tijd genoeg om ook het afgevallen fruit op te eten. De laatste week voor de slacht worden ze -geheel volgens aloude traditie- gevoederd met havermoutpap. Het lijkt wat tegenstrijdig, maar door deze bijna uitgestorven soort terug op het bord van de fijnproever te brengen, hopen we ze van uitsterven te behoeden.  

© All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren