VRIENDEN

Op de Venusberg

Wie zijn de VRIENDEN van de VENUSBERG?Vrienden van de Venusberg zijn mensen die bewust kiezen om klant te worden van onze NATUURBOERDERIJ omdat ze dierenwelzijn belangrijk vinden. 


Vrienden van de Venusberg dragen zo hun steentje bij aan een andere manier van consumeren door bewust MINDER maar wel  BETER vlees te gaan eten van dieren die een goed buitenleven hebben gekregen. 


Wij nodigen onze vrienden regelmatig uit voor sfeervolle bezoeken aan onze NATUURBOERDERIJ om onze dieren beter leren kennen en effectief te zien wat ze kopen. 

HET LEED ACHTER ANONIEM VLEES


De voedingsindustrie bedient ons allemaal met goedkoop vlees. Het daarmee gepaarde dierenleed zit niet in de prijs. Meer mensen kiezen daarom om geen vlees meer te eten.

Wij bieden een alternatief voor het anonieme vleespakketje uit de supermarkt.

Want elk stuk vlees komt wel degelijk van een dier dat ons respect verdient.


DIERENWELZIJN BETEKENT VOOR ONS


meer ruimte


Boerderijdieren krijgen de ruimte voor hun natuurlijk gedrag. Voor varkens betekent dat hoogzwangere zeugen zelf een nest mogen bouwen en dat er ruimte is voor sociaal gedrag zoals wroeten en zoelen. Volgens de wet moeten bio-varkens minstens 1,5 m² per dier buitenruimte hebben. Wij vinden dat véél te weinig!  Onze bio-varkens krijgen minstens 100 m² per dier.  Uiteraard kunnen we hierdoor minder dieren houden op ons land. 


meer aandacht


Door de boerderijdieren beter te observeren en te leren kennen kan je snel weten wanneer er wat aan de hand is. Door preventief optreden kan je vaak ziekten en behandelingen vermijden. 

minder stress


Door dieren te laten opgroeien in hun natuurlijke omgeving voorkom je veel stress. Zo moeten er geen tanden of staarten geknipt worden om te vermijden dat ze mekaar gaan verwonden. We werken actief mee aan een oplossing voor transporten naar slachthuizen door verdoofd te slachten op de boerderij middels een mobiel slachthuis.

VRIENDEN

van de VENUSBERG

Boer Peter (f)luistert naar zijn dieren


"Je leert een dier echt kennen door het goed te  observeren. Dat vraagt vooral om geduld en tijd die er niet is bij intensieve bedrijven. 


Maar dieren de nodige aandacht geven loont.


Met veelvuldig observeren bouw je waardevolle kennis op, merk je meteen als er iets aan de hand is en ontstaat er een hechte band met je dieren."

© All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren