- rechtstreeks van bij de boer, gezond en lekker -
Hét smakelijkste vlees van een scharrelvarken. Gesneden uit de lage rib, rood vlees gemarmerd met vet.
Voor de stevige eters.
per 2 st. verpakt, +/- 450 gr.
Het bovenste deel van de voorpoot, ook de schenkel genoemd. De basis voor een lekker winterse erwtensoep.
+/- 800 gr./stuk
Malse lapjes gesneden uit de schouder. Zacht en mager vlees, ideaal voor het zelf bereiden van schnitzels!
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr
schouder ribben om langzaam te stoven. Gemarineerd of fijn gekruid zijn ze om de vingers van af te likken.
pakjes van +/- 300 gr.
Vleesblokjes, ook wel fricassee genoemd. Malser dan rundsvlees dus kortere gaartijd.
per kg verpakt
Tegenwoordig erg in trek maar ook scharrelvarkens hebben elk maar 2 wangetjes....
Daarom altijd beperkt in het aanbod en dus tijdig bestellen!
per 500 gr. verpakt
Machtig braadstuk uit de nek met een sterke vet/vlees verhouding. Voor bijzondere toepassingen, het meest bekende is "Pulled Pork".
Te bestellen, duidelijk het gewenste gewicht aangeven
Zacht mager vlees maar heel smaakvol en sappig als het traag gegaard wordt. Ook scharrel varkens hebben elk maar 2 haasjes... Tijdig bestellen!
500 - 700 gr. /stuk
mignonette
Het magerste vlees van het varken uit de rugcarré, ook "filet mignon" genoemd. De biefstuk van het varken.
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr.
Kotelet van de filet, vast en mager vlees maar zacht van smaak. Met een kleine vetrand voor de smaak.
Kort bakken.
per 2 st. verpakt, 400-600 gr
Het stuk tussen de filet en de spiering, de côte à l'os van het varken. Een smaakvol, mooi gemarmerd braadstuk. Te kiezen met of zonder been
Enkel op bestelling, vanaf 1 kg
De gekende "ribbekes" uit de rug van het varken die je met de handen mag eten
600-800 gr/stuk
Het smakelijkste vlees van het varken, doorregen met wat vet en een zoete smaak. Hier proef je de kwaliteit van scharrelvarkens, het échte spek uit grootvaders tijd, puur en ongezouten!
pakjes van +/- 300 gr.
gezouten spek
Ambachtelijk gezouten spek in een pekelbad met kruiden. Hierna wordt het spek drooggedept om spatten in de pan te voorkomen en in schijfjes gesneden
+- 300 gr. per pakje
tomapork
Stoer vlees. Dit dik stuk malse filet met een lange rib maakt indruk op de feesttafel. De vetrand voor de trage garing in de oven houdt het vlees sappig en vol smaak.
+/- 250 gr, verpakt per stuk
Braadstuk uit de hesp. Met of zonder vetrand om langzaam te garen in de oven. Indien goed bereid is dit het smakelijkste stuk vlees. Enkel op bestelling : aangeven met/zonder vetrand en gewenste gewicht (min 500 gr)
fijne hamlappen uit de platte bil, donkerroze vlees met een stevige zwoerd voor meer smaak en sappig vlees. Heel lekker bij een eitje op zondag-morgen!
Altijd per 2 stuks verpakt.
malse hamlapjes gewenteld in een kruidig beslag en een paprika broodkruim. Kort bakken in de pan en klaar. Dagelijkse kost.
Altijd per 2 stuks verpakt
Lekker gekruide souvlaki voor in de pan of op de BBQ. De blokjes zijn gesneden uit het malse vlees van de hespen van scharrelvarkens.
per 5 stokjes verpakt
Fijne reepjes gesneden uit de ham. Mager en mals vlees dat zelf kan gekruid en verwerkt worden in wokgerechten, als kebabvlees tussen een broodje,...
verpakt per +/- 300 gr
Volledig ambachtelijk gekookte ham van scharrelvarkens. Dus zonder bewaarmiddelen maar vacuüm verpakt en makkelijk in te vriezen. Het "schelleke hesp" voor op de boterham.
in sneetjes per +/- 200 gr
gedroogde hesp
de pata negra van onze Venusberg varkens
de hammen zijn ca. 6 maanden gedroogd. Verkrijgbaar als blok (geef het gewenste gewicht aan) of in dunne schijfjes per +/- 200 gr.
Het bereide gehakt van de vorige slacht uit de diepvries.
Is intussen helemaal op !
Kijk eens naar de braadworst
bereid gehakt
Puur varkensvlees, fijn gemalen en lekker gekruid. Daardoor heel smakelijk gehaktvlees voor diverse bereidingen, spaghetti saus,...
vacuüm verpakt per 500 gr.
hamburger
Ambachtelijk bereide hamburgers uit het kruidige fijngemalen vlees van scharrelvarkens.
Dagelijkse kost.
Altijd per 2 stuks verpakt
Ambachtelijk bereide kleine worstjes van scharrelvarkens. Lekker gekruid en heel sappig.
Dagelijkse kost.
Altijd per 4 worstjes verpakt
Ambachtelijk bereide braad-worsten uit puur vlees van scharrelvarkens. Fijn gemalen en lekker gekruid is dit een klassieker bij de dagelijkse kost.
altijd per 2 worsten verpakt
Omdat het bereide gehakt in promotie op is, zet ik het beperkte restant braadworst van vorige slacht uit de vriezer in promotie. Zolang de voorraad strekt.
altijd per 2 worsten verpakt
Italiaanse venkelworst = grof gemalen varkensvlees met venkel. Specifieke smaak. Bereiden a la Itliana: met een tomatensaus en pasta. Ook lekker op de BBQ.
altijd per 2 stuks verpakt
Gemaakt van puur varkensvlees. Dus niet te vergelijken met die uit de frituur. Dit is volksworst nummer 1 bij een glas bier. Of gewoon in smakelijke schijfjes bij de boterham.
altijd per 2 stuksverpakt
Ambachtelijke bereiding door het beste orgaanvlees en fijngemalen varkensvlees langzaam als een bouillon te koken in een open ketel met de juiste kruiding. Dan smaken ze écht zoals de pensen van vroeger. Een aanrader voor de winter!
altijd per 2 verpakt
Een oer-product uit onze streek maar inmiddels bijna nergens meer te krijgen. Onze Kempense voorouders aten het vroeger als krachtvoer voor het harde werk op het land. Je kan het krokant bakken in de pan, lekker met gebakken aardappels en appelspijs of gebakken appels. Echt wintereten!
in bakjes van +/- 250 gr.
Ambachtelijk bereid van fijngemalen varkensvlees, melk, eieren en brood. Om langzaam te braden in de pan of een winterse BBQ. Ook ongebakken heel lekker met wat mosterd of in fijne plakjes bij de boterham.
altijd per 2 stuks verpakt
Dit is charcuterie zonder franjes: een eeuwenoud streekproduct, ook "hoofdkaas" of "zult" genoemd. Een typisch gerecht om "niks verloren te laten gaan". In plakjes gesneden en met wat mosterd is het een ideaal broodbeleg.
in een doosje van +/- 200 g
Op ambachtelijke wijze worden het fijngemalen vlees, lever en kruiden langzaam "au bain Marie" afgebakken in de oven. Daar krijgt hij zijn mooie donkere kleur. Het is een fijne paté die in plakken kan gesneden worden en gewoon lekker is op een boterham. Met een klein beetje mosterd, net als vroeger!
in bakjes van +/- 250 gr.
Droge en fijn gekruide worst van scharrelvarkens. Lekker als aperitief, bij de boterham of gewoon 's avonds in de zetel met een trappist erbij...
Een droog worstje weegt ongeveer 100 g, per 2 verpakt
Gedroogde worst met look, voor de liefhebbers van die bijzondere smaak. Vooral gegeten als aperitief, liefst met een glas wijn of straffer bier erbij. Een lookworstje weegt ongeveer 100 gr, per 2 verpakt
Op dezelfde manier gedroogd maar met de typisch Spaanse kruiden om er een licht pikant droog worstje van te maken. Ideaal als aperitief of in speciale gerechten.
Een chorizo worstje weegt ongeveer 100 g, per 2 verpakt
Dit is niet zomaar varkensvet. Smout of reuzel is het langzaam gesmolten liesvet dat zich rond de niertjes bevindt. Typisch voor buitenvarkens is dat ze in dat liesvet vitamine D van zonlicht kunnen opslaan. Ideale vetstof om vlees in te bakken en om te gebruiken in de winter.
Varkenstong op Vlaamse wijze, het is een klassieker die helaas een beetje in de vergetelheid is geraakt. Bereid in Madeira saus is het beter bekend. Kleiner en fijner dan een rundstong, probeer het eens ! Verpakt per stuk.
Uit respect voor onze dieren proberen we al het vlees te gebruiken. Lever, niertjes of hart, ook het orgaanvlees van onze buitenvarkens kan besteld worden. Geef zelf de gewenste hoeveelheid aan.
Varkenspoten worden gebruikt in gerechten en snert. Van de staarten kan je een lekkere bouillon te trekken voor soep. Hiervoor kan je ook steeds vragen naar soepvlees. Alles van het varken moet gebruikt worden ! Verpakt per 2 stuks.
witloofboer Thomas
Mijn vriend Thomas kweekt op aloude wijze het echte "Brusselse grondwitloof", dus onder dekgrond in de leemstreek tussen Mechelen en Brussel. Hij is 4de generatie witloofkwekers, van vader op zoon. Een jonge kerel die nog hard wil werken (elke dag op de knieën !) om een top product te kweken. Dit is het witloof waarvoor België tot ver in het buitenland om bekend is. De smaak is niet vergelijkbaar met de Waterige Willy Witloof uit de supermarkt. Proef dit maar eens !
citrusboer Senne
witloof 1ste keus
de 1ste keus witloof wordt meestal bereid als rauwkost of gestoofd :
Keuze uit : zakje van 500 gr of een doos van 2,5 kg.
Kan enkele weken bewaard worden in de koelkast.
witloof 2de keus
de 2de keus is minder regelmatig van vorm en wordt meestal bereid als witloof in hespenrolletjes :
Keuze uit : een zakje van 1 kg of een doos van 2,5 kg.
Kan enkele weken bewaard worden in de koelkast
Senne -een jonge Vlaming uit Heusden- wordt verliefd op de Spaanse Rocio en samen besluiten ze de kleinschalige citrusboerderij van haar ouders nieuw leven in te blazen. In de bergen van de Sierra Nevada kweken ze onder de naam Rosen Amaras op kleinschalige wijze de lekkerste citrusvruchten, olijven en andere vruchten. En dat op geheel natuurlijke wijze : de bomen worden bevloeid met smeltwater uit de bergen en er worden geen pesticiden gebruikt. Dichter dan in Spanje kan je helaas geen citrusvruchten kweken maar elke maand brengt een vrachtwagen ze naar on. Ze plukken de vruchten enkel op bestelling én pas als ze rijp zijn. Dat is zoveel lekkerder én gezonder !
Vitamine manden
keuze uit
Sinterklaas : mix van 6 kg appelsien/clementine = 19,00 € (3,17 €/kg)
Citrus : mix van 6 kg appelsien/clementine/citroen/pompelmoes = 21,00 € (3,50 €/kg)
doos van 6 kg appelsienen = 17,00 € (2,83€/kg)
doos van 5 kg clementines = 19,00 € (3,80 €/kg)
doos van 4,5 kg pompelmoes = 17,00 € (3,78 €/kg)
Olijfolie
Olijfolie Extra Vierge.
Exclusieve blend van drie Andalusische olijfsoorten: hojiblanca, lechín en picual alpujarreña.
Het resultaat is een olijfolie met een uitgesproken fruitige smaak en een subtiel pikante toets
In een flesje van 500 ml.
Avocado
De Avocado is een zeer gezonde vrucht maar de kweek ervan verbruikt veel water. Door gebruik te maken van het smeltwater uit de bergen, zijn deze Avocado's heel milieu vriendelijk. Ze rijpen pas na de pluk, verwijder het steeltje en leg ze bij het citrusfruit. Kan daarna lange tijd bewaard worden in de koelkast. In een doos van 2 kg.
Vijgen en amandelen
Gezonde zoetigheid kan geen kwaad, proef de zongedroogde vijgen van mijn kameraad.
In een zakje van 300g
Een nootje voor 's avonds in de zetel : gekraakte amandelen.
in een zakje van 250g
Diepgevroren vlees
Elke zondag in de hoevewinkel of op bestelling
Vers vlees
bij elke maandelijkse slacht + op voorhand te bestellen :
een voordeelpakket ( >5 kg voor slechts 79 €)
Pakket samengesteld door boer Peter die het verse vlees van het varken gelijk verdeelt. Zo gaat niks verloren. In dit pakket spek, koteletten, hespenspek, stoofvlees, worsten, bereid gehakt,... maar geen haasjes, wangen of charcuterie.
een pakket van eigen goesting
Je kiest zelf uit mijn aanbod. Ook speciale versnijdingen (spekblokken, zware braadstukken, varkenskroon, procureurs, ...) zijn mogelijk. Altijd goed de gewenste hoeveelheid aanduiden.
Om de kwaliteit van het vlees te behouden zijn al de vleesproducten vacuüm verpakt. Ook makkelijk te ontdooien!
Van onze scharrelvarkens gaat liefst niks verloren!
Ook poten en staarten, orgaan- of soepvlees kan besteld worden via dit bestelformulier.