- rechtstreeks kopen bij de boer-
Hét smakelijkste vlees van een scharrelvarken. Gesneden uit de lage rib, rood vlees gemarmerd met vet.
Voor de stevige eters.
per 2 st. verpakt, +/- 450 gr.
Het bovenste deel van de voorpoot, ook de schenkel genoemd. De basis voor een lekker winterse erwtensoep.
+/- 800 gr./stuk
Malse lapjes gesneden uit de schouder. Zacht en mager vlees, ideaal voor het zelf bereiden van schnitzels!
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr
schouder ribben om langzaam te stoven. Gemarineerd of fijn gekruid zijn ze om de vingers van af te likken.
pakjes van +/- 300 gr.
Vleesblokjes, ook wel fricassee genoemd. Malser dan rundsvlees dus kortere gaartijd.
per kg verpakt
Tegenwoordig erg in trek maar ook scharrelvarkens hebben elk maar 2 wangetjes....
Daarom altijd beperkt in het aanbod en dus tijdig bestellen!
per 500 gr. verpakt
Machtig braadstuk uit de nek met een sterke vet/vlees verhouding. Voor bijzondere toepassingen, het meest bekende is "Pulled Pork".
Te bestellen, duidelijk het gewenste gewicht aangeven
Zacht mager vlees maar heel smaakvol en sappig als het traag gegaard wordt. Ook scharrel varkens hebben elk maar 2 haasjes... Tijdig bestellen!
500 - 700 gr. /stuk
mignonette
Het magerste vlees van het varken uit de rugcarré, ook "filet mignon" genoemd. De biefstuk van het varken.
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr.
Kotelet van de filet, vast en mager vlees maar zacht van smaak. Met een kleine vetrand voor de smaak.
Kort bakken.
per 2 st. verpakt, 400-600 gr
Het stuk tussen de filet en de spiering, de côte à l'os van het varken. Het is sappig en smaakvol vlees, gemarmerd met een beetje vet.
Enkel op bestelling, vanaf 1 kg
De gekende "ribbekes" uit de rug van het varken die je met de handen mag eten
600-800 gr/stuk
Het smakelijkste vlees van het varken, doorregen met wat vet en een zoete smaak. Hier proef je de kwaliteit van scharrelvarkens, het échte spek uit grootvaders tijd, puur en ongezouten!
pakjes van +/- 300 gr.
gezouten spek
Ambachtelijk gezouten spek in een pekelbad met kruiden. Hierna wordt het spek drooggedept om spatten in de pan te voorkomen en in schijfjes gesneden
+- 300 gr. per pakje
tomapork
Stoer vlees. Dit dik stuk malse filet met een lange rib maakt indruk op de feesttafel. De vetrand voor de trage garing in de oven houdt het vlees sappig en vol smaak.
+/- 250 gr, verpakt per stuk
Braadstuk uit de hesp. Met of zonder vetrand om langzaam te garen in de oven. Indien goed bereid is dit het smakelijkste stuk vlees.
Enkel op bestelling, aangeven met/zonder vetrand en gewenste gewicht
fijne hamlappen uit de platte bil, donkerroze vlees met een stevige zwoerd voor meer smaak en sappig vlees. Heel lekker bij een eitje op zondag-morgen!
per 2 verpakt +/- 400-500 gr.
malse hamlapjes gewenteld in een kruidig beslag en een paprika broodkruim. Kort bakken in de pan en klaar. Dagelijkse kost
per stuk verpakt
Lekker gekruide souvlaki voor in de pan of op de BBQ. De blokjes zijn gesneden uit het malse vlees van de hespen van scharrelvarkens.
per 5 stokjes verpakt
Fijne reepjes gesneden uit de ham. Mager en mals vlees dat zelf kan gekruid en verwerkt worden in wokgerechten, als kebabvlees tussen een broodje,...
verpakt per +/- 300 gr
Volledig ambachtelijk gekookte ham van scharrelvarkens. Dus zonder bewaarmiddelen maar vacuüm verpakt en makkelijk in te vriezen. Het "schelleke hesp" voor op de boterham.
opnieuw VERS verkrijgbaar
in sneetjes per +/- 200 gr
gedroogde hesp
de pata negra van de Venusberg, de hammen werden 6 maanden gedroogd. In dunne schijfjes versneden en verpakt per +/- 200 gr.
Beperkt aanbod
Puur varkensvlees, fijn gemalen en lekker gekruid. Daardoor heel smakelijk gehaktvlees voor diverse bereidingen, spaghetti saus,...
vacuüm verpakt per 500 gr.
hamburger
Ambachtelijk bereide hamburgers uit het kruidige fijngemalen vlees van scharrelvarkens.
Dagelijkse kost.
per 2 verpakt
Ambachtelijk bereide kleine worstjes van scharrelvarkens. Lekker gekruid en heel sappig.
Dagelijkse kost.
per 4 verpakt
Ambachtelijk bereide braad-worsten uit puur vlees van scharrelvarkens. Lekker gekruid is dit een klassieker bij de dagelijkse kost.
per 2 verpakt
Ambachtelijke bereiding door het beste orgaanvlees en fijngemalen varkensvlees langzaam als een bouillon te koken in een open ketel met de juiste kruiding. Dan smaken ze écht zoals de pensen van vroeger. Een aanrader voor de winter!
per 2 verpakt
Een oer-product uit onze streek maar inmiddels bijna nergens meer te krijgen. Onze Kempense voorouders aten het vroeger als krachtvoer voor het harde werk op het land. Je kan het krokant bakken in de pan, lekker met gebakken aardappels en appelspijs of gebakken appels. Echt wintereten!
in bakjes van +/- 250 gr.
Ambachtelijk bereid van fijngemalen varkensvlees, melk, eieren en brood. Om langzaam te braden in de pan of een winterse BBQ. Ook ongebakken heel lekker met wat mosterd of in fijne plakjes bij de boterham.
per 2 verpakt
Dit is charcuterie zonder franjes: een eeuwenoud streekproduct, ook "hoofdkaas" of "zult" genoemd. Een typisch gerecht om "niks verloren te laten gaan". In plakjes gesneden en met wat mosterd is het een ideaal broodbeleg.
in een doosje van +/- 200 g
Op ambachtelijke wijze worden het fijngemalen vlees, lever en kruiden langzaam "au bain Marie" afgebakken in de oven. Daar krijgt hij zijn mooie donkere kleur. Het is een fijne paté die in plakken kan gesneden worden en gewoon lekker is op een boterham. Met een klein beetje mosterd, net als vroeger!
in bakjes van +/- 250 gr.
Droge en fijn gekruide worst van scharrelvarkens. Lekker als aperitief, bij de boterham of gewoon 's avonds in de zetel met een trappist erbij...
Een worst weegt meestal tussen 200 en 300 g
Gemaakt van puur varkensvlees. Dus niet te vergelijken met die uit de frituur. Dit is volksworst nummer 1 bij een glas bier. Of gewoon in smakelijke schijfjes bij de boterham.
per 2 st. verpakt
Op dezelfde manier gedroogd maar met de typisch Spaanse kruiden om er een licht pikant droog worstje van te maken. Ideaal als aperitief, bij de boterham of in speciale gerechten.
Een worst weegt meestal tussen 200 en 300 g
voorlopig niet verkrijgbaar
Ruime keuze uit vastkokende en kruimelige aardappelen: Charlotte, Nemo, Franceline, Agria of Carolus. Met de hand gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.
in zakjes van 5 kg
Krakend verse herfstprei want wordt vanaf september dagelijks geoogst.
Met de hand gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.
Rode bietjes zijn heel gezond en dus weer hip in de keuken. Ze geven kleur aan je slaatjes, je kan ze zoetzuur inmaken of verwerken in een stamppot.
Keuze uit gele of rode uien. Met de hand gekweekt en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen
Keuze uit de rode hokaido of de zachte butternut. Maar probeer ook de kleine watermeloentjes eens!
Met de hand gekweekt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen.
keukenappel
"Schone van Boskoop"
Dé keukenappel voor het zelf maken van appelmoes. Zwarte pensen en balkenbrij zijn het lekkerst bij vers gemaakte appelmoes,
In blokjes snijden en tot moes laten smelten. Géén suiker toevoegen !
hand appel
"Radoux"
De zoetere eetappel om zo uit het vuistje te eten. Gezond en lekker want uit onze eigen hoogstamboomgaard.
Uiteraard onbespoten !
potje mosterd
Charcuterie van scharrevarkens is nog lekkerder met een toefje zelfbereide mosterd van "Gezond van bij Ons". Dit kleine familiebedrijfje uit de buurt verbouwt en bereidt haar eigen mosterd. Gezoet met honing. In een pot van 230 gram. Lekker en gezond van bij ons!
bokkenburger
Hamburgertjes uit lekker gekruid vlees van jonge geitenbokjes en scharrelvarken. Gezond en heel smakelijk op een pistolet-broodje met garnituur en saus naar keuze. Vrij onbekend in onze eetcultuur maar écht iets om te proberen! Voorlopig even niet verkrijgbaar !
125 gr per stuk, per 2 verpakt
Diepgevroren vlees
Elke zondag in de hoevewinkel of op bestelling
Vers vlees
bij elke maandelijkse slacht + op voorhand te bestellen :
een voordeelpakket ( >5 kg voor slechts 75 €)
Pakket samengesteld door boer Peter die het verse vlees van het varken gelijk verdeelt. Zo gaat niks verloren. In dit pakket spek, koteletten, hespenspek, stoofvlees, worsten, bereid gehakt,... maar geen haasjes, wangen of charcuterie.
een pakket van eigen goesting
Je kiest zelf uit mijn aanbod. Ook speciale versnijdingen (spekblokken, zware braadstukken, varkenskroon, procureurs, ...) zijn mogelijk. Altijd goed de gewenste hoeveelheid aanduiden.
Om de kwaliteit van het vlees te behouden zijn al de vleesproducten vacuüm verpakt. Ook makkelijk te ontdooien!
Van onze scharrelvarkens gaat liefst niks verloren!
Ook poten en staarten, orgaan- of soepvlees kan besteld worden via dit bestelformulier.