Bestellen

SCHARRELVLEES

- rechtstreeks kopen bij de boer-

Elke zondag is de hoevewinkel open en kan er diepgevroren vlees gekocht worden. Ongeveer maandelijks wordt er geslacht en is er vers vlees. Dat bestel je altijd op voorhand. 

Bekijk het aanbod en bestel via het formulier onderaan de pagina.

uit de kop en schouder :

spiering

Hét smakelijkste vlees van een scharrelvarken. Gesneden uit de lage rib, rood vlees gemarmerd met vet. 

Voor de stevige eters. 

per st. verpakt, +/- 280 gr.

14,80 €/kg

hammetje

Het bovenste deel van de voorpoot, ook de schenkel genoemd. Het ideale vlees om klaar te maken in een stoofpot. Ook lekker in erwtensoep. 

+/- 800 gr./stuk

9,00 €/kg

lapje

Malse lapjes gesneden uit de schouder. Zacht en mager vlees, ideaal voor het zelf bereiden van schnitzels!


per 2 st. verpakt, +/- 400 gr

16,50 €/kg

vleesrib

schouder ribben om langzaam te stoven. Gemarineerd of fijn gekruid zijn ze om de vingers van af te likken. 

pakjes van +/- 300 gr.

14,90 €/kg

stoofvlees

Vleesblokjes, ook wel fricassee genoemd. Malser dan rundsvlees dus kortere gaartijd. 


per kg verpakt 

14,90 €/kg

wangetjes

Tegenwoordig erg in trek maar ook scharrelvarkens hebben elk maar 2 wangetjes....

Daarom altijd beperkt in het aanbod en dus tijdig bestellen!

per 500 gr. verpakt

24,90 €/kg

procureur

Machtig braadstuk uit de nek met een sterke vet/vlees verhouding. Voor bijzondere toepassingen, het meest bekende is "Pulled Pork".

Te bestellen, duidelijk het gewenste gewicht aangeven

19,80 €/kg

haasje

Zacht mager vlees maar heel smaakvol en sappig als het traag gegaard wordt. Ook scharrel varkens hebben elk maar 2 haasjes... Tijdig bestellen!

500 - 700 gr. /stuk

23,90 €/kg

uit het middel: rug en buik

mignonette

Het pure filetvlees uit de rugkotelet, ook "filet mignon" genoemd. De biefstuk van het varken, mager en mals vlees.

per 2 st. verpakt, +/- 400 gr.

16,90 €/kg

spek natuur

Het smakelijkste vlees van het varken, doorregen met wat vet en een zoete smaak. Hier proef je de kwaliteit van scharrelvarkens, het échte spek uit grootvaders tijd, puur en ongezouten!

pakjes van +/- 300 gr.

14,90 €/kg

filet kotelet

Kotelet van de filet, vast en mager vlees maar zacht van smaak. Met een kleine vetrand voor de smaak.

Kort bakken. 

per 2 st. verpakt, 400-600 gr 

14,80 €/kg

gezouten spek

Ambachtelijk gezouten spek in een pekelbad met kruiden. Hierna wordt het spek drooggedept om spatten in de pan te voorkomen en in schijfjes gesneden

+- 300g per pakje

15,90 €/kg

tussenrib gebraad

Het stuk tussen de filet en de spiering, de côte à l'os van het varken. Het is sappig en smaakvol vlees, gemarmerd met een beetje vet.

Enkel op bestelling, vanaf 1 kg

16,90 €/kg

vet spek

Iets voor de liefhebbers: vetter maar vol smaak. Langzaam bakken om het vet uit te smelten en de smaak af te geven. Onze voorouders bakten dit spek op de stoof...

pakjes van +/- 300 gr. 

12,80 €/kg

spare rib

De gekende "ribbekes" uit de rug van het varken die je met de handen mag eten

600-800 gr/stuk

12,60 €/kg

uit de hespen :

hespengebraad

Braadstuk uit de hesp. Met of zonder vetrand om langzaam te garen in de oven. Indien goed bereid is dit het smakelijkste stuk vlees. 

Enkel op bestelling, goed aangeven met/zonder vetrand  en gewenstegewicht

16,20 €/kg

wokreepjes

natuur

Fijne reepjes gesneden uit de ham. Mager en mals vlees dat zelf kan gekruid en verwerkt worden in wokgerechten, als kebabvlees tussen een broodje,...

op schaaltje +/- 300 gr

18,80 €/kg

hespenspek

fijne hamlappen uit de platte bil, donkerroze vlees met een stevige zwoerd voor meer smaak en sappig vlees. Heel lekker bij een eitje op zondag-morgen!


per 2 verpakt +/- 400-500 gr.

16,20 €/kg

gekookte hesp

Volledig ambachtelijk gekookte ham van scharrelvarkens. Dus zonder bewaarmiddelen maar vacuüm verpakt en makkelijk in te vriezen. Het "schelleke hesp" voor op de boterham. Enkel op bestelling. 

Verpakt per +/- 200 gr

2,60 €/100 gr

schnitzel

malse hamlapjes gewenteld in een kruidig beslag en een paprika broodkruim. Kort bakken in de pan en klaar. Dagelijkse kost


per stuk verpakt

18,90 €/kg

gedroogde hesp

De langzaam gedroogde ham van onze zomervarkens! Gepekeld, gekruid, gewassen en dan minstens 6 maanden gedroogd. 

voorlopig niet te verkrijgen

verpakt per +/- 200 gr

4,00 €/100 gr

souvlaki

Lekker gekruide souvlaki voor in de pan of op de BBQ. De blokjes zijn gesneden uit het malse vlees van de hespen van scharrelvarkens.


per 5 op een schaaltje. 

19,80 €/kg

Worsten en gehakt :

bereid gehakt

Puur varkensvlees, fijn gemalen en lekker gekruid. Daardoor heel smakelijk gehaktvlees voor diverse bereidingen, spaghetti saus,...

vacuüm verpakt per 500 gr. 

14,90 €/kg

hamburger

Ambachtelijk bereide hamburgers uit het kruidige fijngemalen vlees van scharrelvarkens.

Dagelijkse kost.

per 2 op een schaaltje

15,80 €/kg

chipolata

Ambachtelijk bereide kleine worstjes van scharrelvarkens. Lekker gekruid en heel sappig.

Dagelijkse kost.

per 4 op een schaaltje.

16,80 €/kg

braadworst

Ambachtelijk bereide braad-worsten uit puur vlees van scharrelvarkens. Lekker gekruid is dit een klassieker bij de dagelijkse kost.

per 2 verpakt

15,80 €/kg

voor op de barbecue


keuze uit marinades bij afhaling

merguez worstjes

Licht pikante kleine worstjes. per 4 verpakt.

17,20 €/kg

spek

(gemarineerd)

daar kan een BBQ niet zonder, al is het voor die heerlijke geur. Met of zonder marinade. per 330 gram verpakt. 

14,90 €/kg

 souvlaki stokjes

de typisch Grieks  gekruide souvlaki stokjes van puur varkensvlees. Per 5 verpakt. 

19,80 €/kg

vleesrib

(gemarineerd)

spekvlees met een stevig been eraan dus heel smakelijk. Met of zonder marinade.  

14,90 €/kg

filetkotelet

(gemarineerd)

sappige kotelet met of zonder marinade. Per 2 verpakt. 

14,80 €/kg

spiering

(gemarineerd)

Stevig gemarmerd vlees uit de lage rib, met of zonder marinade. per stuk verpakt

14,80 €/kg

sparerib

(gemarineerd)

rugribben met of zonder marinade, typische BBQ kost.

Per stuk verpakt. 

13,80 €/kg

procureur

Machtig braadstuk voor BBQ specialisten. Enkel op bestelling, duidelijk het gewenste gewicht aangeven

19,80 €/kg

charcuterie

bloedworst

Ambachtelijke bereiding door het beste orgaanvlees en fijngemalen varkensvlees langzaam als een bouillon te koken in een open ketel met de juiste kruiding. Dan smaken ze écht zoals de pensen van vroeger. Een aanrader voor de winter!

per 2 verpakt

17,80 €/kg

balkenbrij

Een oer-product uit onze streek maar inmiddels bijna nergens meer te krijgen. Onze Kempense voorouders aten het vroeger als krachtvoer voor het harde werk op het land. Je kan het krokant bakken in de pan, lekker met gebakken aardappels en appelspijs of gebakken appels. Echt wintereten!

in bakjes van +/- 250 gr.

17,80 €/kg

witte pens

Ambachtelijk bereid van fijngemalen varkensvlees, melk, eieren en brood. Om langzaam te braden in de pan of een winterse BBQ. Ook ongebakken heel lekker met wat mosterd of in fijne plakjes bij de boterham.


per 2 verpakt

18,50 €/kg

kop of kipkap

Dit is charcuterie zonder franjes: een eeuwenoud streekproduct,  ook "hoofdkaas" of "zult" genoemd. Een typisch gerecht om "niks verloren te laten gaan". In plakjes gesneden en met wat mosterd is het een ideaal broodbeleg.


in een bakje van +- 200 g

1,50 €/100 gr

gebakken paté

Op ambachtelijke wijze worden het fijngemalen vlees, lever en kruiden langzaam "au bain Marie" afgebakken in de oven. Daar krijgt hij zijn mooie donkere kleur. Het is een fijne paté die in plakken kan gesneden worden en gewoon lekker is op een boterham. Met een klein beetje mosterd, net als vroeger!

in bakjes van +/- 250 gr.

2,00 €/100 gr

droge worst

Droge en fijn gekruide worst van scharrelvarkens. Lekker als aperitief, bij de boterham of gewoon 's avonds in de zetel met een trappist erbij...


Een worst weegt meestal tussen 200 en 300 g



3,00 €/100 gr


cervela worst

Gemaakt van puur varkensvlees. Dus niet te vergelijken met die uit de frituur. Dit is volksworst nummer 1 bij een glas bier. Of gewoon in smakelijke schijfjes bij de boterham.

18,50 €/kg

In een potje :

potje smout

potje mosterd

N I E U W:

geiten ijs

bokkenburger

Smout of reuzel is een gezonde vetstof voor in de keuken en wordt verkregen door het langzaam smelten van het liesvet van het varken. Heel bijzonder is dat varkens die permanent buiten lopen de vitamine D van het zonlicht kunnen opslaan in hun liesvet. Een gezonde vetstof om de winter door te komen.

5,00 €/potje

Charcuterie van scharrevarkens is nog lekkerder met een toefje zelfbereide mosterd van "Gezond van bij Ons". Dit kleine familiebedrijfje uit de buurt verbouwt en bereidt haar eigen mosterd. Gezoet met honing. In een pot van 230 gram. Lekker en gezond van bij ons!

5,00 €/potje

ambachtelijk gemaakt geiten-ijs in mokka en vanille.


doos van 1 liter



10,00 €/doos

Hamburgertjes uit lekker gekruid gehaktvlees van jonge geitenbokjes en scharrelvarken.  Gezond en heel smakelijk op een pistolet-broodje met  garnituur en saus naar keuze. Vrij onbekend in onze eetcultuur maar écht iets om te proberen!

voorlopig niet te verkrijgen

100 gr per stuk, netjes per 2 verpakt

18,00 €/kg

Noteer hier onder

je bestelling


Wij zorgen ervoor 

en houden je op de hoogte.


Heel erg bedankt!


Boer Peter


HOEVEWINKEL


open op zondag van 10-12u & 14-17u



Langeheidestraat 7 - 3560 Lummen

tel: 013/ 30 84 48

gsm: 0495-29 60 37

Bestelformulier

Vers vlees is er op 13 juli


Wacht niet met bestellen want op = op.


Hoogzomer komt eraan : kies je vlees voor op de barbecue

 
 
 
 
JA
 
 

klaar met bestellen?

Diepgevroren vlees

Elke zondag in de hoevewinkel of op bestelling


Vers vlees

bij elke maandelijkse slacht + op voorhand te bestellen :


     een voordeelpakket ( >5 kg voor slechts 69 €)

Pakket samengesteld door boer Peter die het verse vlees van het varken gelijk verdeelt. Zo gaat niks verloren. In dit pakket spek, koteletten, hespenspek, stoofvlees, worsten, bereid gehakt,... maar geen haasjes, wangen of charcuterie. 


een pakket van eigen goesting 

Je kiest zelf uit mijn aanbod. Ook speciale versnijdingen (spekblokken, zware braadstukken, varkenskroon, procureurs, ...) zijn mogelijk. Altijd goed de gewenste hoeveelheid aanduiden.


Om de kwaliteit van het vlees te behouden zijn al de vleesproducten vacuüm verpakt. Ook makkelijk te ontdooien!   

Van onze scharrelvarkens gaat liefst niks verloren!

Ook poten en staarten, orgaan- of soepvlees kan  besteld worden via dit bestelformulier.