- rechtstreeks kopen bij de boer-
BALLETJES TOMATENSAUS MET PUREE
Oervlaams gerecht met lokale producten: puree uit Nemo patatjes van Puur Landelijk,saus uit biogroenten van Blokhuis en De Winning, lekker kruidige vleesballetjes Op de Venusberg.
Ambachtelijk bereid, in een handige meeneembox en klaar om te serveren.
14,00 eu p.p.
WORSTENBROODJES
Worstenbroodjes ambachtelijk bereid met de producten van 2 lokale boeren:
zelfbereid deeg uit de oer-speltbloem van Puur Landelijk gevuld met lekker gekruid varkensgehakt van Op de Venusberg.
Een mals braadstuk uit de nek met een mooie vet/vlees vehouding. Een veelzijdig stuk vlees met een geweldige smaak voor vele toepassingen, het meest bekende is "Pulled Pork".
Te bestellen
Ook varkenskroon of côte à l'os van varken genoemd, bestaat uit een rijtje malse koteletten op been. Een superieur stukje vlees uit de rug van het varken dat populair is geworden.
Te bestellen
Deze braadstukken worden uit de hespen gesneden. Elk met een mooie vetrand om langzaam te garen in de oven. Hierdoor smelt het vet over het vlees en blijft het sappig en vol smaak.
per st. verpakt, 600-1000 gr
Mager, sappig en zeer mals maar zelfs onze scharrel-varkens hebben spijtig genoeg elk maar 2 wangetjes.... Daarom altijd beperkt in het aanbod en dus tijdig bestellen!
per 500 gr. verpakt
Gesneden uit de lage rib, heeft een grovere structuur. Roder vlees doorregen met vet en daardoor een intense smaak. Voer voor stevige eters.
per st. verpakt, +/- 280 gr.
De magerste kotelet, vast en zacht van smaak maar door het kleine vetrandje aan de buitenzijde blijft het vlees sappig en smakelijk na het bakken.
per 2 st. verpakt, 400-500 gr
Malse lapjes gesneden uit de heup. Zacht, mager en smaak-vol vlees met een klein vet-randje aan de buitenzijde voor meer smaak. Ideaal voor het zelf bereiden van schnitzels!
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr
Sneden uit de platte bil, donkerroze vlees met een stevige vetrand voor meer smaak en sappig vlees. Heel lekker bij een eitje op zondag-morgen!
per st. verpakt, +/- 200-350 gr.
Mager filetvlees gesneden uit de rugkotelet. Met een vetrandje errond krijgt ook dit mager vlees meer smaak en blijft het sappig en mals.
per 2 st. verpakt, +/- 400 gr.
Smakelijke en malse stoof-blokjes van onze scharrel-varkens. Mooi vast maar mals vlees met een vetrandje voor meer smaak.
per kg verpakt
Stoofribben uit de buik van het varken, dus spekvlees om lekker langzaam te garen. De rib geeft extra smaak aan het vlees.
pakjes van +/- 300 gr.
De gekende "ribbekes" uit de rug van het varken die je met de handen mag eten, heel lichtjes gekruid met een honing marinade.
600-800 gr/stuk
Het smakelijkste vlees van het varken, doorregen met wat vet en een zoete smaak. Hier proef je de kwaliteit van scharrelvarkens, het échte spek uit grootvaders tijd, puur en ongezouten!
pakjes van +/- 300 gr.
Iets voor de liefhebbers: vetter maar vol smaak. Langzaam bakken om het vet uit te smelten en de smaak af te geven. Onze voorouders bakten dit spek op de stoof...
pakjes van +/- 300 gr.
Het bovenste deel van de voorpoot, ook de schenkel genoemd. Mooi vlees rond het middenbeen, omgeven door zwoerd. Lekker in erwtensoep.
+/- 800 gr./stuk
Zacht mager vlees maar heel smaakvol en sappig als het traag gegaard wordt. Onze scharrel-varkens hebben elk maar 2 haasjes... dus beperkt in voorraad. Tijdig bestellen!
400-500 gr. /stuk
Ambachtelijke bereiding door het beste orgaanvlees en fijngemalen varkensvlees langzaam als een bouillon te koken in een open ketel met de juiste kruiding. Dan smaken ze écht zoals de pensen van vroeger. Een aanrader voor de winter!
per 2 verpakt
Ambachtelijk bereid van fijngemalen varkensvlees, melk, eieren en brood. Om langzaam te braden in de pan of een winterse BBQ. Ook ongebakken heel lekker met wat mosterd of in fijne plakjes bij de boterham.
per 2 verpakt
Ambachtelijk bereide kleine worstjes van scharrelvarkens. Lekker gekruid en heel sappig.
Dagelijkse kost.
per 4 op een schaaltje.
Ambachtelijk bereide braad-worsten uit het pure fijngemalen vlees van scharrelvarkens.
Dagelijkse kost.
per 2 verpakt
Ambachtelijk bereide 'merguez' worstjes van scharrelvarkens, licht pikant gekruid. Om te bakken in de pan of een winterse BBQ.
per 4 op een schaaltje
Gerookt en bruin van kleur is dit dé volksworst nummer één maar niet te vergelijken met deze uit de frituur. Lekker met brood en een pint bier.
per 2 verpakt
Fijn gehakt van iets vetter varkensvlees, daardoor heel smakelijk en lekker smeuïg. Puur varkensvlees met een fijne kruiding.
per 500 gr.
HAMBURGER
Ambachtelijk bereide hamburgers uit het kruidige fijngemalen vlees van onze scharrelvarkens.
Dagelijkse kost.
per 2 op een schaaltje
Lekker gekruide souvlaki voor in de pan of op de BBQ. De blokjes zijn gesneden uit het malse vlees van de hespen van scharrelvarkens.
per 5 op een schaaltje.
Fijne reepjes gesneden uit de heup. Mals vlees dat zelf kan gekruid en verwerkt worden in wokgerechten of andere bereidingen.
op schaaltje +/- 300 gr
Fijne reepjes gesneden uit de heup en licht gemarineerd. Voor wokgerechten of andere bereidingen.
op schaaltje +/- 300 gr.
Fijn gesneden hespenlapjes gewenteld in een kruidig beslag en een paprika-broodkruim tot een smakelijke schnitzel.
per stuk op een schaaltje, 200-400 gr.
Een oer-product uit onze streek maar inmiddels bijna nergens meer te krijgen. Onze Kempense voorouders aten het vroeger als krachtvoer voor het harde werk op het land. Je kan het krokant bakken in de pan, lekker met gebakken aardappels en appelspijs of gebakken appels. Echt wintereten!
in bakjes van +/- 250 gr.
Een smakelijk gehakt-gerecht waar de meeste kinderen dol op zijn! Vers gekruid en fijn gemalen varkensvlees in een bakje om zelf in de oven af te bakken : 30 minuten op 180° graden. Even laten afkoelen en in schuifjes snijden. Dagelijkse kost.
in bakjes van +/- 250 gr.
GEBAKKEN PATE
Op ambachtelijke wijze worden het fijngemalen vlees, lever en kruiden langzaam "au bain Marie" afgebakken in de oven. Daar krijgt hij zijn mooie donkere kleur. Het is een fijne paté die in plakken kan gesneden worden en gewoon lekker is op een boterham. Met een klein beetje mosterd, net als vroeger!
in bakjes van +/- 250 gr.
Droge en fijn gekruide worst van onze scharrelvarkens. Lekker als aperitief, bij de boterham of gewoon 's avonds in de zetel met een trappist erbij...
Licht pikante droge chorizo van onze scharrelvarkens. Lekker als tapa of in dunne schijfjes op een stukje brood.
GEDROOGDE HAM
De langzaam gedroogde ham van onze zomer-varkens! Gepekeld, gekruid, gewassen en dan maanden-lang gedroogd tot een heerlijke ham.
POTJE SMOUT
Smout of reuzel is een gezonde vetstof voor in de keuken en wordt verkregen door het langzaam smelten van het liesvet van het varken. Heel bijzonder is dat varkens die permanent buiten lopen de vitamine D van het zonlicht kunnen opslaan in hun liesvet. Een gezonde vetstof om de winter door te komen.
POTJE MOSTERD
Onze gebakken paté of witte pensen zijn nog lekkerder met een toefje zelfbereide mosterd van "Gezond van bij Ons". Dit kleine familiebedrijfje uit de buurt verbouwt en bereidt haar eigen mosterd. Gezoet met honing. In potje van 130 gram. Lekker en gezond van bij ons!
vers vlees op 31 maart - bestellen voor 21 maart
Diepgevroren vlees
Elke zondag in de hoevewinkel of op bestelling
Vers vlees
bij elke maandelijkse slacht + op voorhand te bestellen :
een voordeelpakket ( >5 kg voor slechts 69 €)
Pakket samengesteld door boer Peter die het verse vlees van het varken gelijk verdeelt. Zo gaat niks verloren. In dit pakket spek, koteletten, hespenspek, stoofvlees, worsten, bereid gehakt,... maar geen haasjes, wangen of charcuterie.
een pakket van eigen goesting
Je kiest zelf uit ons aanbod. Ook speciale versnijdingen (spekblokken, zware braadstukken, varkenskroon, procureurs, ...) zijn mogelijk. Altijd goed de gewenste hoeveelheid aanduiden.
Om de kwaliteit van het vlees te behouden zijn al onze vleesproducten vacuüm verpakt. Ook makkelijk te ontdooien!
Van onze scharrelvarkens gaat liefst niks verloren!
Ook poten en staarten, orgaan- of soepvlees kan besteld worden via dit bestelformulier.