Bestellen

vlees van SCHARRELvarkens

- rechtstreeks van bij de boer, gezond en lekker -

Maandelijks wordt er geslacht en kan er op zondag vers vlees afgehaald worden. De andere zondagen is het diepgevroren.

 

Bekijk het aanbod en bestel via het formulier onderaan de pagina.

scharrelvarkens

kies uit het assortiment vlees en charcuterie

uit de kop en schouder :

spiering

Hét smakelijkste vlees van een scharrelvarken. Gesneden uit de lage rib, rood vlees gemarmerd met vet. 

Voor de stevige eters. 

per 2 st. verpakt, +/- 450 gr.

17,90 €/kg

hammetje

Het bovenste deel van de voorpoot, ook de schenkel genoemd. De basis voor een lekker winterse erwtensoep.  

+/- 800 gr./stuk

9,50 €/kg

lapje

Malse lapjes gesneden uit de schouder. Zacht en mager vlees, ideaal voor het zelf bereiden van schnitzels!


per 2 st. verpakt, +/- 400 gr

17,90 €/kg

vleesrib

schouder ribben om langzaam te stoven. Gemarineerd of fijn gekruid zijn ze om de vingers van af te likken. 

pakjes van +/- 300 gr.

16,90 €/kg

stoofvlees

Vleesblokjes, ook wel fricassee genoemd. Malser dan rundsvlees dus kortere gaartijd. 


per kg verpakt 

16,90 €/kg

wangetjes

Tegenwoordig erg in trek maar ook scharrelvarkens hebben elk maar 2 wangetjes....

Daarom altijd beperkt in het aanbod en dus tijdig bestellen!

per 500 gr. verpakt

25,90 €/kg

procureur

Machtig braadstuk uit de nek met een sterke vet/vlees verhouding. Voor bijzondere toepassingen, het meest bekende is "Pulled Pork".

Te bestellen, duidelijk het gewenste gewicht aangeven

22,50 €/kg

haasje

Zacht mager vlees maar heel smaakvol en sappig als het traag gegaard wordt. Ook scharrel varkens hebben elk maar 2 haasjes... Tijdig bestellen!

500 - 700 gr. /stuk

24,90 €/kg

uit het middel: rug en buik

mignonette

Het magerste vlees van het varken uit de rugcarré, ook "filet mignon" genoemd. De biefstuk van het varken.

per 2 st. verpakt, +/- 400 gr.

17,20 €/kg

filet kotelet

Kotelet van de filet, vast en mager vlees maar zacht van smaak. Met een kleine vetrand voor de smaak.

Kort bakken. 

per 2 st. verpakt, 400-600 gr 

15,80 €/kg

tussenrib gebraad

Het stuk tussen de filet en de spiering, de côte à l'os van het varken. Het is sappig en smaakvol vlees, gemarmerd met een beetje vet.

Enkel op bestelling, vanaf 1 kg

19,30 €/kg

spare rib

De gekende "ribbekes" uit de rug van het varken die je met de handen mag eten

600-800 gr/stuk

15,80 €/kg

spek natuur

Het smakelijkste vlees van het varken, doorregen met wat vet en een zoete smaak. Hier proef je de kwaliteit van scharrelvarkens, het échte spek uit grootvaders tijd, puur en ongezouten!

pakjes van +/- 300 gr.

16,90 €/kg

gezouten spek

Ambachtelijk gezouten spek in een pekelbad met kruiden. Hierna wordt het spek drooggedept om spatten in de pan te voorkomen en in schijfjes gesneden

+- 300 gr. per pakje

17,90 €/kg

tomapork

Stoer vlees. Dit dik stuk malse filet met een lange rib maakt indruk op de feesttafel. De vetrand voor de trage garing in de oven houdt het vlees sappig en vol smaak.

+/- 250 gr, verpakt per stuk

19,30 €/kg

uit de hespen :

hespengebraad

Braadstuk uit de hesp. Met of zonder vetrand om langzaam te garen in de oven. Indien goed bereid is dit het smakelijkste stuk vlees. 

Enkel op bestelling, aangeven met/zonder vetrand  en gewenste gewicht

18,30 €/kg

hespenspek

fijne hamlappen uit de platte bil, donkerroze vlees met een stevige zwoerd voor meer smaak en sappig vlees. Heel lekker bij een eitje op zondag-morgen!


per 2 verpakt +/- 400-500 gr.

18,50 €/kg

schnitzel

malse hamlapjes gewenteld in een kruidig beslag en een paprika broodkruim. Kort bakken in de pan en klaar. Dagelijkse kost


per stuk verpakt

20,70 €/kg

souvlaki

Lekker gekruide souvlaki voor in de pan of op de BBQ. De blokjes zijn gesneden uit het malse vlees van de hespen van scharrelvarkens.


per 5 stokjes verpakt

21,80 €/kg

wokreepjes

natuur

Fijne reepjes gesneden uit de ham. Mager en mals vlees dat zelf kan gekruid en verwerkt worden in wokgerechten, als kebabvlees tussen een broodje,...

verpakt per +/- 300 gr

20,90 €/kg

gekookte hesp

Volledig ambachtelijk gekookte ham van scharrelvarkens. Dus zonder bewaarmiddelen maar vacuüm verpakt en makkelijk in te vriezen. Het "schelleke hesp" voor op de boterham. 

opnieuw VERS verkrijgbaar 

in sneetjes per +/- 200 gr

2,85 €/100 gr

gedroogde hesp

de pata negra van onze Venusberg varkens

de hammen zijn ca. 6 maanden gedroogd. Verkrijgbaar als blok (geef het gewenste gewicht aan) of in dunne schijfjes per +/- 200 gr.


4,00 €/100 gr

Worsten en gehakt 

bereid gehakt

Puur varkensvlees, fijn gemalen en lekker gekruid. Daardoor heel smakelijk gehaktvlees voor diverse bereidingen, spaghetti saus,...

vacuüm verpakt per 500 gr

15,90 €/kg

braadworst

Ambachtelijk bereide braad-worsten uit puur vlees van scharrelvarkens. Fijn gemalen en lekker gekruid is dit een klassieker bij de dagelijkse kost.

per 2 verpakt

16,80 €/kg

hamburger

Ambachtelijk bereide hamburgers uit het kruidige fijngemalen vlees van scharrelvarkens.

Dagelijkse kost.

per 2 verpakt

16,80 €/kg

 venkelworst

Italiaanse venkelworst = grof gemalen varkensvlees met venkel. Specifieke smaak. Bereiden a la Itliana: met een tomatensaus en pasta. Ook lekker op de  BBQ.

per 2 verpakt

17,00 €/kg

chipolata

Ambachtelijk bereide kleine worstjes van scharrelvarkens. Lekker gekruid en heel sappig.

Dagelijkse kost.

per 4 verpakt

17,80 €/kg

 bokkenburger

een eigentijds hamburgertje met het vlees van jonge bokjes en scharrelvarkens.  Fijngemalen en lekker afgekruid is het een delicatesse waar ook kinderen verzot van zijn. Maak ze eens klaar op z'n Amerikaans : tussen een verse pistolet met groenten en saus naar keuze. Zoveel gezonder dan die fastfood hamburgers ! Per 2 stuks verpakt


17,90 €/kg

charcuterie

bloedworst

Ambachtelijke bereiding door het beste orgaanvlees en fijngemalen varkensvlees langzaam als een bouillon te koken in een open ketel met de juiste kruiding. Dan smaken ze écht zoals de pensen van vroeger. Een aanrader voor de winter!

per 2 verpakt

17,80 €/kg

balkenbrij

Een oer-product uit onze streek maar inmiddels bijna nergens meer te krijgen. Onze Kempense voorouders aten het vroeger als krachtvoer voor het harde werk op het land. Je kan het krokant bakken in de pan, lekker met gebakken aardappels en appelspijs of gebakken appels. Echt wintereten!

in bakjes van +/- 250 gr.

17,80 €/kg

witte pens

Ambachtelijk bereid van fijngemalen varkensvlees, melk, eieren en brood. Om langzaam te braden in de pan of een winterse BBQ. Ook ongebakken heel lekker met wat mosterd of in fijne plakjes bij de boterham.


per 2 verpakt

18,80 €/kg

kop of kipkap

Dit is charcuterie zonder franjes: een eeuwenoud streekproduct,  ook "hoofdkaas" of "zult" genoemd. Een typisch gerecht om "niks verloren te laten gaan". In plakjes gesneden en met wat mosterd is het een ideaal broodbeleg.


in een doosje van +/- 200 g

1,78 €/100 gr

gebakken paté

Op ambachtelijke wijze worden het fijngemalen vlees, lever en kruiden langzaam "au bain Marie" afgebakken in de oven. Daar krijgt hij zijn mooie donkere kleur. Het is een fijne paté die in plakken kan gesneden worden en gewoon lekker is op een boterham. Met een klein beetje mosterd, net als vroeger!

in bakjes van +/- 250 gr.

2,00 €/100 gr

droge worst

Droge en fijn gekruide worst van scharrelvarkens. Lekker als aperitief, bij de boterham of gewoon 's avonds in de zetel met een trappist erbij...


Een worst weegt meestal tussen 200 en 300 g



3,30 €/100 gr


cervela worst

Gemaakt van puur varkensvlees. Dus niet te vergelijken met die uit de frituur. Dit is volksworst nummer 1 bij een glas bier. Of gewoon in smakelijke schijfjes bij de boterham.

per 2 st. verpakt

18,80 €/kg

chorizo

Op dezelfde manier gedroogd maar met de typisch Spaanse kruiden om er een licht pikant droog worstje van te maken. Ideaal als aperitief, bij de boterham of in speciale gerechten.

Een worst weegt meestal tussen 200 en 300 g

weer verkrijgbaar !


3,50 €/100 gr

In een potje :

smout

Dit is niet zomaar het vet van varkens. Smout of reuzel is het langzaam gesmolten liesvet dat zich rond de niertjes bevindt. Typisch voor buitenvarkens is dat ze in dat liesvet vitamine D van zonlicht kunnen opslaan. Dus een gezonde vetstof om te gebruiken in de winter.

6,00 €/potje

Uit de diepvries :

appelschijfjes voor appelmoes

Fijngesneden schijfjes van moesappel voor de directe bereiding van appelmoes.

Vacuüm verpakt en diepgevroren.

Gewoon opwarmen in de pan.

Lekker bij de zwarte pensen.

3,50 €/500 gr

Noteer hier onder

je bestelling


Wij zorgen ervoor 

en houden je op de hoogte.


Heel erg bedankt!


Boer Peter


HOEVEWINKEL


open op zondag van 9.00 tot 13.00u



Langeheidestraat 7 - 3560 Lummen

tel: 013/ 30 84 48

gsm: 0495-29 60 37

Bestelformulier

Vers vlees is er op 16 juni. Bestellen voor 9 juni.


Wacht niet met bestellen want op = op.



 
 
 
 
ja, ik wil graag de maandelijkse Nieuwsbrief ontvangen met leuke berichtjes over de boerderij
 
 

klaar met bestellen?

Diepgevroren vlees

Elke zondag in de hoevewinkel of op bestelling


Vers vlees

bij elke maandelijkse slacht + op voorhand te bestellen :


     een voordeelpakket ( >5 kg voor slechts 79 €)

Pakket samengesteld door boer Peter die het verse vlees van het varken gelijk verdeelt. Zo gaat niks verloren. In dit pakket spek, koteletten, hespenspek, stoofvlees, worsten, bereid gehakt,... maar geen haasjes, wangen of charcuterie. 


een pakket van eigen goesting 

Je kiest zelf uit mijn aanbod. Ook speciale versnijdingen (spekblokken, zware braadstukken, varkenskroon, procureurs, ...) zijn mogelijk. Altijd goed de gewenste hoeveelheid aanduiden.


Om de kwaliteit van het vlees te behouden zijn al de vleesproducten vacuüm verpakt. Ook makkelijk te ontdooien!   

Van onze scharrelvarkens gaat liefst niks verloren!

Ook poten en staarten, orgaan- of soepvlees kan  besteld worden via dit bestelformulier.