filmkes en WORKSHOPS

ZWARTE MAGGIE

werd voor de tweede keer moeder.

13 gezonde biggen heeft ze op de wereld gezet. Zoals altijd werd de zeug bijgestaan door boer Peter. 


Met dank aan Jana van buurderij Bovy & Houthalen voor het mooie filmpje

Op de Venusberg

- een plek om mee te beleven -

WORKSHOPS of  BELEEFDAGEN


Iedereen kan deelnemen aan workshops om het boerderijleven te ervaren. Hieronder enkele activiteiten die deze zomer zullen plaatsvinden.

Manden Vlechten:


Je kan deze cursus als tweedaagse workshop volgen. Linda leert je de basis om een gebruiksmand te vlechten met wilgentwijgen. Je hebt geen voorkennis nodig en al het materiaal is hier voorhanden. Diegene die meer wil kan zich inschrijven voor meerdere workshops. Je krijgt dan het vlechten beter onder de knie en leert meerdere vlechttechnieken aan.


Bij de start van de eerste workshop krijg je een werkschrift met een werkbeschrijving die je verder kan aanvullen met je eigen aantekeningen. Dit blijkt vaak een handig hulpmiddeltje bij een volgende workshop of als je thuis wil gaan oefenen.


De kostprijs per workshop bedraagt 130,00 euro (= de prijs voor twee opeenvolgende dagen). Al het materiaal, een zelfgemaakte maatstok en een persoonlijk werkschrift zijn in de prijs inbegrepen. Tijdens de middagpauze eten we samen onder de lindeboom. Breng zelf je picknick mee, ik voorzie koffie en thee. We starten om 10u en sluiten af rond 17u.AGENDA MANDEN VLECHTEN:

twee opeenvolgende dagen van 10u tot 16u à 17u

 

  • VRIJ + ZAT  20 en 21 mei (nog 3 plaatsen vrij)
  • VRIJ + ZAT  10 en 11 juni (nog 4 plaatsen vrij)
  • VRIJ + ZAT 1 en 2 juli (nog 2 plaatsen vrij)

 

 

Schrijf hier in en laat weten welke datums jou het beste passen.


Het heilig uurtje


Onze klanten krijgen het privilege om tijdens de mooiste tuinmaanden mee te komen genieten van de bloemenpracht op het erf tijdens het heilig uurtje, iedere zondag van 15u tot 16u vanaf juni.


Een tafeltje reserveren doe je door een mail te sturen naar peter@venusberg.be


STAGES OP DE VENUSBERG


De kleinschalige boerderij van de Venusberg kan een voorbeeld zijn voor andere beginnende of geïnteresseerde boeren.  Samen kunnen we een leidende rol spelen in het vernieuwend maatschappelijk denken rond het platteland. Want in de verstedelijkte Vlaamse context is zeker plaats voor kleine mooie boerenerven waar de beleving van alle aspecten van het platteland te vinden zijn. Hierbij spelen we graag een voorbeeldrol om andere Vlaamse boeren terug een perspectief te geven voor een renderend landbouwbedrijf op kleine schaal.


Daarom verwelkomen we graag stagairs van de opleiding "Landwijzer" om op een unieke locatie het boeren van de toekomst in de praktijk te leren.

Meer info over deze landbouw-opleiding op www.landwijzer.be