workshops

Op de Venusberg

- een plek om mee te beleven -

Ouderwetse_keuenmarkt_op_de_Varkensmarkt_te_Amersfoort_biggen_in_grote_manden,_Bestanddeelnr_910-5745

WORKSHOPS of  BELEEFDAGEN


Iedereen kan deelnemen aan workshops om het boerderijleven te ervaren. Hieronder enkele activiteiten die deze zomer zullen plaatsvinden.

Manden Vlechten:

Het afgelopen jaar kreeg Linda regelmatig de vraag om een beginnerscursus manden vlechten te organiseren op de Venusberg. Eindelijk is het zover: deze zomer gaan we van start! We werken in kleine groepjes dus als je er echt graag bij wil zijn wacht je best niet te lang om je plaats te reserveren.

 

Manden vlechten is een prachtig ambacht. In de tweedaagse cursus leren we de technieken van het traditionele vlechten met natuurwilg.  Dit intensieve handenwerk ga je zeker voelen in je vingers want hoewel we de wilgenstaken eerst soepel laten worden in onze poel is het niet vanzelfsprekend om de gewenste vorm in een mand te krijgen. Maar de focus op het vlechtwerk heeft alvast een positief neveneffect: je hoofd wordt leeg en je denken komt tot rust. Je ervaart het leven zoals het is… Op de Venusberg. Op het einde van de cursus ga je voldaan naar huis met je eigen unieke mand en zin naar meer.


wanneer: 2 opeenvolgende dagen van 10u-16u

kostprijs: 130,00 euro, al het vlechtmateriaal, smiddags verse soep en koffie is in de prijs inbegrepen.


AGENDA:

DAGCURSUS

twee opeenvolgende dagen van 10u tot 16u

 

  • VRIJ + ZAT: 27 en 28 augustus
  • VRIJ + ZAT: 24 en 25 september
  • WOE + DON: 3 en 4 november (herfstvakantie)

 

Kostprijs: 65,00 euro per dag (130,00 euro voor twee opeenvolgende dagen).

Vlechtmateriaal, soep en koffie inbegrepen. (zelf lunchpakket meebrengen)

 

 

Schrijf hier in en laat weten welke datums jou het beste passen.


STAGES OP DE VENUSBERG


De kleinschalige boerderij van de Venusberg kan een voorbeeld zijn voor andere beginnende of geïnteresseerde boeren.  Samen kunnen we een leidende rol spelen in het vernieuwend maatschappelijk denken rond het platteland. Want in de verstedelijkte Vlaamse context is zeker plaats voor kleine mooie boerenerven waar de beleving van alle aspecten van het platteland te vinden zijn. Hierbij spelen we graag een voorbeeldrol om andere Vlaamse boeren terug een perspectief te geven voor een renderend landbouwbedrijf op kleine schaal.


Daarom verwelkomen we graag stagairs van de opleiding "Landwijzer" om op een unieke locatie het boeren van de toekomst in de praktijk te leren.

Meer info over deze landbouw-opleiding op www.landwijzer.be